Poolik purk kookospiima kükitas külmkapinurgas ja ei tahtnud kuidagi otsa lõppeda. Eelmisest õhtust oli alles tilgake iseväänatud mandlipiima. Mustad sõstrad seisid nõutuna sügavkülmas. Selge: on aeg üks kook meisterdada.
Mugandamiseks võtsin s e l l e retsepti.
PLAADITÄIS MUSTADE SÕSTARDEGA ŠOKOLAADIKOOKI
PÕHI
180 grammi mitmevilja jahusegu
2 tl küpsetuspulbrit
100 grammi tumedat šokolaadi (nt laima või pergale)
1 dl mandlipiima (või vett)
1 dl kookospiima (rasvasisaldus 14%)
60 grammi pruuni suhkrut (või fariinsuhkrut)
1 banaan
KESKELE
400 grammi musti sõstraid
KATE
160 grammi neljaviljahelbeid
2 sl pruuni suhkrut
2 sl pruuni suhkrut
1 dl kookospiima
2 sl kakaopulbrit
1:
Purusta banaan köögikombainis, sega suhkru, mandli- ja kookospiimaga, kuivainete ja veevannil sulatatud šokolaadiga tasaseks taignaks.
2:
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota tainas sellele ühtlaselt laiali. Soputa peale mustad sõstrad.
Purusta banaan köögikombainis, sega suhkru, mandli- ja kookospiimaga, kuivainete ja veevannil sulatatud šokolaadiga tasaseks taignaks.
2:
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota tainas sellele ühtlaselt laiali. Soputa peale mustad sõstrad.
3:
Nabista neljaviljahelbed kookospiima ja kakaopulbriga ühtlaseks pudiks. Puista see omakorda marjadele!
Nabista neljaviljahelbed kookospiima ja kakaopulbriga ühtlaseks pudiks. Puista see omakorda marjadele!
4:
Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures 25 minutit, kuni kate on krõbe.
Lase küpsetisel enne maitsmist natuke jahtuda ja tahkuda!
Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures 25 minutit, kuni kate on krõbe.
Lase küpsetisel enne maitsmist natuke jahtuda ja tahkuda!
Naised rüüpasid punast veini, mille sees hulpisid maasikamarjad; haukasid kooki kõrvale ja kiitsid. J laskus järgmisel hommikul mööda treppi teiselt korruselt alla, leidis liuanurgalt veel viimase tüki maiustust, pistis selle pintslisse. Mõmises, et mõru on, ja hakkas keedukartulile hallitusjuustu peale määrima.
0 muljet:
Postita kommentaar