neljapäev, 1. august 2013

plaaditäis mustade sõstardega šokolaadikooki


Poolik purk kookospiima kükitas külmkapinurgas ja ei tahtnud kuidagi otsa lõppeda. Eelmisest õhtust oli alles tilgake iseväänatud mandlipiima. Mustad sõstrad seisid nõutuna sügavkülmas. Selge: on aeg üks kook meisterdada.
Mugandamiseks võtsin s e l l e retsepti.

PLAADITÄIS MUSTADE SÕSTARDEGA ŠOKOLAADIKOOKI
PÕHI
180 grammi mitmevilja jahusegu
2 tl küpsetuspulbrit
100 grammi tumedat šokolaadi (nt laima või pergale)
1 dl mandlipiima (või vett)
1 dl kookospiima (rasvasisaldus 14%)
60 grammi pruuni suhkrut (või fariinsuhkrut)
1 banaan

KESKELE
400 grammi musti sõstraid

KATE
160 grammi neljaviljahelbeid
2 sl pruuni suhkrut
1 dl kookospiima
2 sl kakaopulbrit
1:
 Purusta banaan köögikombainis, sega suhkru, mandli- ja kookospiimaga, kuivainete ja veevannil sulatatud šokolaadiga tasaseks taignaks.
2:
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota tainas sellele ühtlaselt laiali. Soputa peale mustad sõstrad.
3:
Nabista neljaviljahelbed kookospiima ja kakaopulbriga ühtlaseks pudiks. Puista see omakorda marjadele!
4:
Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures 25 minutit, kuni kate on krõbe.
Lase küpsetisel enne maitsmist natuke jahtuda ja tahkuda!
Naised rüüpasid punast veini, mille sees hulpisid maasikamarjad; haukasid kooki kõrvale ja kiitsid. J laskus järgmisel hommikul mööda treppi teiselt korruselt alla, leidis liuanurgalt veel viimase tüki maiustust, pistis selle pintslisse. Mõmises, et mõru on, ja hakkas keedukartulile hallitusjuustu peale määrima.

0 muljet:

Postita kommentaar

 

Template by BloggerCandy.com