Esiteks: mulle hirmsasti meeldivad metspähklid. Teiseks: kui magusaisu tahab silmanägemise ära võtta, haarab käsi kiire kosutuse lootuses poes ikka ja jälle tumeda šokolaadi järele.
"Vegan nutella" panin eesti keelde ümber s i i t. Maitseb hea kaerapudru peal või näiteks koos banaaniga väikese lavašilapaku sisse keeratuna. Või miks ka mitte mõnikord salaja täiesti puhtal kujul lusika pealt limpsides!
ŠOKOLAADI-SARAPUUPÄHKLIVÕI
150 grammi sarapuupähkleid
1 spl pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 tl kookospiima
3 tl kakaod
näpuotsatäis soola
Hästivarustatud kauplustes müüakse valmisröstitud sarapuupähkleid ka, aga ise röstimine ja seejärel pähklitelt krõbedaks muutunud naha mahanühkimine on mõtisklemise kõrvale mõnus tegevus.
1:
Laota pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lükka umbes 10ks minutiks 200-kraadisesse ahju, kuni pähklite tumepruun nahk pragunema hakkab ja keha küljest lahti ütleb.
Lase pähklitel natuke jahtuda ning asu siis nahku eemaldama. See protseduur peaks toimuma üsna valutult sõrmede vahel hõõrudes või käterätiku/majapidamispaberi abil. Pole hullu, kui mõni pähkel puhastamata jääb.
2:
Kalla nülitud pähklid köögikombaini ja purusta nad ühtlaseks massiks.
Kalla nülitud pähklid köögikombaini ja purusta nad ühtlaseks massiks.
3:
Lisa ülejäänud koostisained ja lase masinal need pähklivõiga segada, kuni kogu krempel saab ühtlane!
0 muljet:
Postita kommentaar